Kamermeerderheid voor meer vaderverlof

2

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het vaderverlof na de geboorte van een kind uitbreiden van twee naar vijf dagen.

Tijdens een debat met minister Henk Kamp (Sociale Zaken) werd duidelijk dat een oud-initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks hiertoe steun krijgt van in ieder geval de PvdA, PVV, SP en D66. GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent kondigde aan haar wetsvoorstel volgende week weer in te dienen.

Volgens een besluit van het Europees Parlement vorige maand zou het vaderverlof uitgebreid moeten worden naar twintig weken. Maar dat krijgt geen steun in de Kamer. Dat geldt ook voor het voorstel van het Europees Parlement om het zwangerschaps- en bevallingsverlof op minimaal twintig weken te stellen. Nederland kent nu een zwangerschapsverlof van zestien weken.

Kamp herhaalde tijdens het debat het eerdere standpunt van Nederland dat ons land tegen de Europese plannen voor uitbreiding van het zwangerschaps- en vaderverlof is. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum waarschuwde de minister nog wel dat weliswaar van de EU-lidstaten weinig voor de voorstellen van het Europees Parlement zijn, maar dat er wel veel steun is om het zwangerschapsverlof te verlengen naar achttien weken.

Regeringspartij CDA heeft een tijd geleden al gezegd dat een verlenging van het zwangerschapsverlof naar achttien weken bespreekbaar is. Van Hijum wijst erop dat dit ook de norm is die de internationale arbeidsorganisatie ILO van de Verenigde Naties hanteert om de gezondheid van moeder en kind te beschermen. De CDA’er erkende dat hij niet weet hoe de uitbreiding betaald moet worden nu de overheid moet bezuinigen en bedrijven nog herstellen van de economische crisis.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Het vaderschapsverlof zou in jullie tekst verlengd worden naar twintig weken, maar dit geldt voor het zwangerschapsverlof. Voor het vaderschapsverlof was het besluit van het Europees Parlement twee weken.

  2. Blijkbaar is er geen groot inzicht bij de bedenkers van dit soort onzalge ideeen. Deze discussie gaat niet de goeie kant op. Hoe groter de risico’s (en toename van het kostenaspect) rondom zwangerschapverlof etc., hoe groter de kans dat werkgevers daarop (ik neem in ongewenste zin) zullen reageren. Contracten voor bepaalde tijd zullen niet verlengd worden om de problemen te omzeilen. Bij terugkeer vanuit voltijds naar part time is het nodig extra mensen aan te nemen. Dus steeds meer koppen en steeds minder fte’s. Dat zal de arbeidsparticipatie van jonge vrouwen bepaald geen goed doen. Hebben ze trouwens in dat Europees parlement niet iets beters te doen dan te leuteren over dit soort trivia?