Kamer en Kamp willen flexibeler werktijden

1

De Tweede Kamer en minister Henk Kamp (Sociale Zaken) ijveren voor meer flexibele werktijden.

Ook moeten werknemers meer zelf hun werkplek kunnen kiezen. Zo zei Kamp woensdag in de Kamer dat hij alle regels over arbeidstijden en werkomstandigheden gaat doorlichten. Hij wil belemmeringen voor flexibel werken wegnemen, zodat arbeid en zorg beter te combineren wordt.

Regeringspartij CDA riep werkgevers en vakbonden op binnen een half jaar afspraken te maken over flexibele werktijden en -plekken. Anders wil CDA’er Eddy van Hijum dat met een initiatiefwetsvoorstel regelen. Hij wil nog bekijken of hij met GroenLinks-collega Ineke van Gent samen kan optrekken. Zij heeft al eens een initiatiefwet aangekondigd voor het recht op flexibele werktijden.

VVD, PvdA en D66 ondersteunen de initiatieven voor flexibelere werktijden en telewerken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hans van der Pluijm op

    Werkgevers weten op dit moment vaak niet eens welk deel van het personeel heel gelukkig zou worden van flexibele werktijden. Daarnaast is er weinig bekend over de economische voordelen van flexibel werken voor werknemer ?n werkgever.Als je daar onderzoek naar doet is er wellicht sprake van een win win situatie en hoeft de overheid niets af te dwingen.Flexibel werken is een component van het Nieuwe werken. Niet iedereen wil vaste tijden net zoals niet iedereen flexibele tijden wil. De mix aan kunnen bieden aan werknemers is n.m.m een ideale situatie voor werkgever en werknemer.