Kabinet wil lasten zzp’ers verlagen

0

Het kabinet wil de financiële en administratieve lasten van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) verlagen met 16 miljoen tot 40 miljoen euro. Minister Verhagen zegt ‘met de stofkam’ door administratieve voorschriften en onnodige regels te zullen gaan.

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kondigde gisterenmiddag in de Tweede Kamer het actieplan voor zzp’ers aan.

‘Mensen beginnen niet voor zichzelf om formulieren in te vullen’, zei Verhagen. ‘We gaan met de stofkam door moeilijke administratieve voorschriften en onnodige regels voor zzp’ers. Juist omdat zij al het werk zelf doen, hebben ze daar nog meer last van dan andere ondernemers.’

In het zzp-actieplan staat onder meer dat het een ‘misverstand’ is dat zzp’ers minstens 3 opdrachtgevers moeten hebben, wordt een vereenvoudigd systeem aangekondigd van de aanvraag van de Verklaring Arbeids Relatie en wordt de rittenregistratie van bestelauto’s zo mogelijk verder versoepeld. Zzp’ers krijgen makkelijker toegang tot aanbestedingen en er wordt gekeken naar vereenvoudiging van de belastingen. Daarbij zou het gaan om een ‘meer proportionele tariefstructuur’ voor winst uit onderneming. Het urencriterium voor zzp’ers van minimaal 1225 uur per jaar blijft waarschijnlijk wel bestaan.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.