Ipadpappa

0

 Hier is de Ipadpapa! , zo kopte de grootste krant van Zweden (Metro) een paar weken geleden. Met de voorjaarszon verschijnen weer meer kinderwagens buiten en nu is er naast de  lattemama ook de  Ipadpapa .

 

Dat in Zweden buitengewoon goede regelingen bestaan voor nieuwe ouders, is een bekend gegeven. Van oudsher zijn het toch vooral vrouwen die het eerste jaar de zorg voor de nieuwe wereldburger op zich nemen. Steeds vaker blijken echter ook de mannen enkele maanden  pappaledig te zijn.

In Zweden wordt door vrijwel iedereen, zowel man als vrouw, fulltime gewerkt. Het idee is dat dit gelijke kansen, rechten en plichten oplevert. Fulltime arbeidsparticipatie zorgt voor meer belastinginkomsten voor de overheid, waardoor het mogelijk is om er een goede ouderschapsverlofregeling op na te houden. Kort gezegd komt die hierop neer: elke ouder, dus mama en papa, krijgt 240 dagen verlof waarbij een groot gedeelte van het salaris (tot maximaal een modaal salarisniveau) door de overheid wordt uitbetaald. Vaak wordt dit nog aangevuld door de werkgever. Hierdoor worden ook de jonge vaders uitgenodigd om in elk geval enkele maanden de volledige zorgtaak op zich te nemen.

Dit, in combinatie met een grote maatschappelijke drang naar gelijkheid, zorgt ervoor dat de trendy papa nu steeds vaker opduikt in de parken van Stockholm met Ipad èn kinderwagen. De  lattemama heeft hiermee dus offi cieel concurrentie gekregen van de  Ipadpapa en dat lijkt me een gezonde ontwikkeling.

 


Ton van Veghel,
Global Talent & Development Partner, AstraZeneca Standplaats Stockholm.

 

 


Naar de Wereld van HR »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.