HR-professionals willen zich niet bezighouden met arbeidsvoorwaarden

0

Zit er verschil tussen wat HR-professionals dagelijks doen en wat ze zouden willen doen?

HR-professional en blogger Sharlyn Lauby heeft de afgelopen maanden college HR-professionals middels polls gevraagd wat HR op dit moment doet en wat HR zou willen doen.

Hoewel dit natuurlijk geen gevalideerd wetenschappelijk onderzoek is, zoals ook Sharlyn Lauby zelf aangeeft, geven de resultaten een interessant beeld. De resultaten passen in ieder geval bij verschillende ontwikkelingen en discussies van de afgelopen tijd.

De resultaten:
Wat doet HR momenteel?

  • HR houdt zich vooral bezig met arbeidsverhoudingen. Medewerkers zijn gefrustreerd en niet betrokken bij hun werk. Ze zouden het liefst, als daar de economische situatie naar was, overstappen naar een andere werkgever. Aan HR om dit ‘te managen’.
  • De HR-afdeling is ook bezig met arbeidsvoorwaarden. De hypothese van Lauby: om geld te besparen wordt beknibbeld op arbeidsvoorwaarden. En dat mag HR opknappen.
  • Recruitment is vrijwel altijd nodig, maar staat momenteel op een laag pitje.
  • Het minste aandacht wordt besteed aan training en ontwikkeling. Dat kan verklaard worden door het economisch tij. De post opleiding en training staat vaak als eerste onder druk op het moment dat bij organisaties de broekriem moet worden aangehaald. 

Maar waar zou HR het liefst mee bezig zijn nu?

  • HR zou zich vooral willen bezighouden met opleiding en ontwikkeling. Ook al omdat diverse onderzoeken uitwijzen dat door opleiding en training de productiviteit van medewerkers omhoog gaat. En dat beïnvloed het bedrijfsresultaat juist positief. Bezuinigen op opleiding en training is dus eigenlijk een kwestie van “pennywise, pound foolish”.
  • HR-professionals zouden zich tevens bezig willen houden met arbeidsverhoudingen.
  • Recruitment zou hoger op het prioriteitenlijstje mogen staan.
  • HR-professionals willen zich daarentegen absoluut niet bezighouden met arbeidsvoorwaarden.

Sharlyn denkt niet dat HR-professionals een hekel hebben aan arbeidsvoorwaarden. Echter, zij zouden het veel liever hebben over het totale beloningsbeleid in samenhang met opleiding, ontwikkeling en talentmanagement. HR-professionals hebben weinig zin in het cijfermatige en analytische werk dat vaak gepaard gaat met het ontwerpen van een beloningsprogramma. Bovendien zien zij op tegen ‘het gedoe’ over arbeidsvoorwaarden van individuele medewerkers, zoals het gezeur over een lease-auto, een loonsverhoging of extra vrije dagen.

De uitslagen van de poll staan op het blog HR Bartender. Op het blog Compensation Cafe wordt ook nog eens gefilosofeerd over de resultaten.


Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.