HR echt partner in business bij Het Nieuwe Werken

0

In mijn vorige bijdrage heb ik stilgestaan bij de voortrekkersrolrol van HR bij het helpen bepalen van de visie voor de organisatie rondom Het Nieuwe Werken (HNW). De volgende stap is minstens zo belangrijk: hoe kom je van een visie tot een goede vervolgstap door de visie in praktijk te brengen?

Bij veel organisaties die met HNW aan de slag zijn gegaan zie je dat de kar getrokken wordt door iemand van HR, in nauwe samenwerking met de directie. Denk bijvoorbeeld aan KPN en SNS Reaal. Daar is de projectleider/projectdirecteur afkomstig van HR en vrijgemaakt om zich volledig op HNW te kunnen richten. In de kern gaat het bij HNW om mensen het beste uit zich zelf en anderen te laten halen. En HR zou doorgaans het meeste van die factor mens af moeten weten.

Roadmap
Bij het vaststellen van de gezamenlijke visie is aangegeven waar je met elkaar naar toe wilt. Wat is er straks merkbaar en meetbaar veranderd? In een roadmap wordt vervolgens vastgesteld wat je moet doen om daar te komen. Hiervoor worden ook drie deeltrajecten gestart: Mens, Plaats en Technologie.

Integrale benadering
HR werkt nauw samen met de verantwoordelijke afdelingen voor ICT en de kantooromgeving. Zonder een integrale benadering zullen de resultaten achterblijven bij het gewenste resultaat. Je hebt elkaars kennis echt nodig. Niet als losse deelprojecten, maar echt als integrale benadering. Zo zullen bij de deeltrajecten de trekkers van die teams meestal afkomstig zijn van de afdelingen HR, Facilities en ICT. Zij worden aangevuld met andere disciplines binnen die teams.

Partner in Business
In het deeltraject Mens komt niet alleen bewustwording en verdere draagvlakverbreding binnen de organisatie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan onder andere de CAO, arbeidsvoorwaarden, functieprofielen & rollen, competentiemanagement, leervormen en leiderschap. Allemaal onderdelen die mede door HNW zullen gaan veranderen. HR kan hierin echt meedenken met haar klanten. Wat is de impact van HNW op jouw rol als partner in business?

Kees Froeling, Solution Manager Het Nieuwe Werken, bij Conclusion

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.