HR-directeur slechtst betaald

0

HR-directeuren verdienen van alle topfuncties in het
bedrijfsleven het minst. Financieel directeuren zitten aan de goede kant van de
beloningsschaal: zij krijgen het hoogste salaris. Dat blijkt uit onderzoek van
consultancybureau Mercer.

De slechtst betaalde HR-directeuren wonen in India. HR-topmannen in de Verenigde Staten krijgen het hoogste basissalaris, maar worden overall niet het best betaald. Dat zijn Duitse HR-managers, vooral dankzij hun bonussen. Mercer zoekt de oorzaak hiervoor in het feit dat de human recources-taken in Duitsland zwaarder zijn, omdat bedrijven daar vaker te maken hebben met vakbonden.

Het onderzoek toont aan dat directeuren aan de top van het bedrijfsleven in de Verenigde Staten en Europa vier tot vijf keer zoveel verdienen als in India. Amerikaanse bedrijven betalen over het algemeen het best. Een financieel directeur ontvangt daar 324.600 dollar. Dat is heel wat meer dan de 262.700 dollar die een collega in het op de tweede plaats geëindigde Canada ontvangt. Ook bij marketing- en HR-directeuren gaan de Verenigde Staten wat betref salarissen aan kop.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.