Het planningsgesprek

0

Waarom plannen en een planningsgesprek houden?

 

Het planningsgesprek (ook wel doelstellingsgesprek genoemd) vormt de basis van de cyclus plannen-functioneren-beoordelen. Het gesprek heeft als doel gezamenlijk tot afspraken te komen over datgene wat de werknemer aan het einde van de afgesproken periode moet hebben bereikt. Het gaat hierbij om afspraken over concreet te behalen resultaten. Ook wordt gesproken over gedrag, kennis en vaardigheden die nodig zijn om de beoogde resultaten te bereiken. Daarnaast kunnen afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld opleiding en coaching. Op deze manier is voor zowel leidinggevende als werknemer helder wat de wederzijdse verwachtingen voor het komend jaar zijn.

Het planningsgesprek vindt in de regel aan het begin van het jaar in januari of februari plaats. Zowel leidinggevende als werknemer bereiden het gesprek voor. Ze hebben beiden een actieve inbreng. Het is dan ook een ‘ tweegesprek’ . De leidinggevende bepaalt echter wel de definitieve afspraken. Na het gesprek worden de afspraken vastgelegd in een persoonlijk jaarplan. Het verdient aanbeveling vooraf af te spreken wie deze afspraken vastlegt (werknemer of leidinggevende) en wanneer dat gebeurt. Na vastlegging heeft de andere partij inzicht in de afspraken en kan hij nog eventueel feedback geven. 

De Xpertise-artikelen zijn eerder gepubliceerd in de gelijknamige rubriek in P&Oactueel Magazine

f& Meer Xpertise »

MEER WETEN?

Op XpertHR.nl vindt u uitgebreidere informatie over verschillende arbeidsverhoudingen met voorbeelddocumenten, checklists, et cetera.
CONTACT
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Bent u geïnteresseerd in XpertHR? Vraag dan een demonstratie aan op www.xperthr.nl of bel (020) 515 9555.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.