Het Meryl Streep syndroom

0

Wat gebeurt er als we goede prestaties van medewerkers als normaal gaan beschouwen?

Actrice Meryl Streep is maar liefst 16 maal genomineerd voor een Oscar. Slechts tweemaal sleepte ze de award in de wacht. Door regisseurs en collega’s wordt ze veelvuldig geprezen, maar formele erkenning blijft dus vaak uit.

In organisaties komt dit principe helaas ook vaak voor. In iedere organisatie werken mensen die alles voor elkaar krijgen. Ieder project wordt tot een goed einde gebracht. Iedere collega wil met ze samenwerken. Hun managers zijn hun excellente prestaties als standaard gaan beschouwen. Deze excellente medewerkers worden daardoor overgeslagen voor formele beloningen zoals promoties en bonussen. Erger nog, ook het gebruikelijke schouderklopje blijft vaak achterwege.

Voorkom als organisatie het Streep syndroom en erken en beloon goede prestaties van medewerkers. Vooral ook van medewerkers die altijd een hoog niveau halen. Daarvoor hoeft heus niet altijd de portemonnee getrokken te worden. Soms zijn complimenten voldoende.

Bron »

Meer mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.