Handige apps om kilometers te registreren

0

Wanneer je in een auto van de zaak reist, is het belangrijk dat de gereden kilometers worden bijgehouden. Gelukkig is de tijd dat je voor en na iedere rit de kilometerstand moest invullen in een logboek voorbij. Er zijn tegenwoordig allerlei apps die de registratie een stuk makkelijker maken.

Reisbalans

Je kunt je ritten registreren via automatische GPS, GPS per rit, via een zakelijke OV-kaart of handmatig. Als je vaker hetzelfde stuk reist, kun je die rit kopiëren en hoef je die niet iedere keer in te voeren. Het kan zowel voor zakelijke- als voor privéritten.

Verder bevat de app een reisplanner en kun je er je reiskosten declareren.  Naast de app is er ook Mijn Reisbalans, via internet. Hierin wordt hetzelfde bijgehouden als in de app.

Easy rit registratie

Deze app is volgens de normen van de Belastingdienst ontwikkeld, waardoor je heel makkelijk je mobiliteitsgegevens kunt overdragen. De app werkt ook in België, dus als je voor het werk weleens de grens over moet, hoef je hier geen rekening mee te houden en handmatige administratie bij te houden. De app werkt via GPS, maar biedt ook de mogelijkheid om handmatig bestemmingen in te voeren indien het GPS-signaal zwak is.

Zakelijk rijden

Met deze app werk je je kilometerregistratie bij wanneer jij dat wilt. Je kunt ‘favorites’ instellen, zodat je je thuis- en werkadres bijvoorbeeld niet iedere dag opnieuw hoeft in te vullen. Je kunt ook handmatig of via GPS aangeven welke ritten je gemaakt hebt. Je hebt een online account nodig van zakelijkrijden.nl waarmee je kunt inloggen op de app. In die online account kun je je ritgegevens opslaan.

RitMeter

Je kunt kiezen of je een doorlopende registratie wilt voor de Belastingdienst, of een handmatige om per rit te kunnen declareren. Voordat je wegrijdt, druk je op ‘start’ en wanneer je op de plaats van bestemming bent, op ‘stop’. De app vult via GPS zelf de details van de gereden rit in. De app is gratis, maar daarnaast biedt RitMeter ook nog een betaalde toevoeging aan. Voor € 25 per jaar kun je iedere maand een rapportage ontvangen van de gereden kilometers.

Scope ritregistratie

Ook in Scope kun je ritten registreren door simpelweg op ‘start’ en ‘stop’ te klikken. Als je vergeet op ‘stop’ te klikken, is er geen man overboord: als je stopt met rijden, geeft de app een waarschuwing, zodat je de rit alsnog kunt stoppen. Je kunt ook instellen dat dit automatisch gebeurt.

Je kunt Scope tien ritten gratis gebruiken. Daarna betaal je eenmalig € 4,49.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.