Gratis download: De essentie van Werken Nieuwe Stijl

0

In april van dit jaar kwam mijn boek Werken Nieuwe Stijl uit, over nieuwe manieren van werken. Bij nieuwe manieren van werken horen in veel gevallen ook nieuwe businessmodellen en nieuwe manieren van werk organiseren.

Een mooi voorbeeld hiervan is de gecrowdsourcde houten iPad-houder van Martijn Aslander. Ook de boekenbranche staat niet stil. Er zijn nog traditionele uitgevers die het auteurs verbieden om stukken van hun boek online te publiceren, maar er zijn er ook die dit juist stimuleren. Mijn uitgever behoort tot die laatste groep en heeft dan ook geen problemen met het aanbieden van een gratis te downloaden PDF-variant van mijn boek.

De PDF is een samenvatting geworden, aangezien je in mijn optiek moet schrijven voor het medium en een PDF e-book is iets anders dan een papieren boek. Daarom heb ik de gratis officiële samenvatting geschreven: De essentie van Werken Nieuwe Stijl.

De essentie van ‘De essentie van Werken Nieuwe Stijl’ is het anders organiseren van werk, zodat het beter aansluit bij de wensen van werknemers, het type werk dat we tegenwoordig doen en de mogelijkheden die de technologie ons daarvoor biedt. Werken Nieuwe Stijl heeft geen hoogdravende visie met betrekking tot het totaal anders inrichten van organisaties, maar beperkt zich tot de ontwikkelingen die organisaties nu doormaken en hun ervaringen. Geen consultants die vertellen hoe het moet, maar positieve ervaringen en valkuilen die organisaties zijn tegengekomen bij het invoeren van ‘het nieuwe werken’.

(advertentie)

 

De essentie van Werken Nieuwe Stijl rust op drie pijlers: technologie die het mogelijk maakt, faciliteiten die het proces ondersteunen en waar veel kosten op te besparen zijn, maar vooral de juiste mentaliteit die centraal moet staan. De mentaliteit van de werknemers en de cultuur van de organisatie is de kern van Werken Nieuwe Stijl en daardoor ligt de belangrijkste rol in het proces bij HR.

De mens moet daarbij centraal komen, evenals het vertrouwen van de organisatie in de werknemer. Daarom is HR de drijvende kracht achter Het Nieuwe Werken en moet zij, in samenwerking met IT en Facility, deze veranderingsprocessen vormgeven. De werknemer moet ook centraal komen te staan bij de opzet van het gebouw evenals bij de inrichting van de (werk)processen, die ondersteund worden door ICT.

Om deze processen in goede banen te leiden, moet HR een zekere basiskennis hebben van ICT, niet de techniek zelf, maar wel de mogelijkheden en kansen die het biedt. Tevens moet HR een visie hebben op de faciliteiten. Wederom geen diepgaande kennis, maar men moet wel op de hoogte zijn van de mogelijkheden en kansen van het gebruik van verschillende typen faciliteiten.

De essentie van Werken Nieuwe Stijl biedt een overzicht van wat er mogelijk is, zodat de eerste stappen gezet kunnen worden naar andere manieren van werken die uiteindelijk zullen leiden tot andere vormen van organisaties. De PDF-versie is gebaseerd op alle interviews die ten grondslag liggen aan het boek Werken Nieuwe Stijl, maar dan zonder alle voorbeelden, zodat het lekker snel wegleest.

Dowload gratis De essentie van Werken Nieuwe Stijl (PDF) »

Bas van de Haterd, auteur Werken Nieuwe Stijl, consultant op het gebied van recruitment / arbeidsmarktcommunicatie en blogger op RecTec

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.