Gelderse kerstpakkettenspecialist CO2-bewust

0

Woensdag ontving Brandwijk Kerstpakketten tijdens een officiële bijeenkomst het CO2-bewustcertificaat (niveau 3) uit handen van Annemieke Traag, gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Het bedrijf heeft via keten- en individuele initiatieven substantieel bijgedragen aan de reductie van CO2. Het is hiermee de eerste in de kerstpakkettenbranche die op dit niveau is gecertificeerd.

Na het welkomstwoord door presentator Reim Reimers (alias Reimpie, bekend als gastvrijheidsadviseur van Herman den Blijker) werd het officiële gedeelte geopend door Han Looijen, loco burgemeester van Zaltbommel. Daarna sprak Wim Lageweg, directeur MVO Nederland de aanwezigen toe, gevolgd door Annemiek Traag, gedeputeerde van de provincie Gelderland, die het CO2-certificaat uitreikte aan het ondernemersechtpaar Dick en Pieta Brandwijk. De sprekers spraken, vanuit verschillend perspectief, hun waardering uit voor Brandwijk’s vooruitstrevende activiteiten op het terrein van milieu en duurzaamheid.

De gasten kregen in ‘de wereld van Brandwijk’ ook de nieuwe collectie kerstpakketten gepresenteerd. De showrooms zijn rondom verschillende thema’s opgebouwd. Naast een sauna, groene tuin en wijnkamer is er zelfs een stukje van het Koninklijk Theater Carré nagebouwd.

Aan het einde van het officiële gedeelte konden de genodigden ook nog kennismaken met het door de kerstpakkettenspecialist gesponsorde werk van de stichting Kenya Care, die zich inzet voor vrouwen die besmet zijn met HIV. Brandwijk lanceerde een fles wijn in een exclusief en gepersonaliseerd wijnkistje. Van iedere verkochte fles gaat een bedrag naar Kenya Care. De uitreiking eindigde met een videoboodschap vanuit Kenya, waarin de stichting haar dank uitsprak voor de steun van de Bommelse onderneming.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.