Geen misbruik proeftijd door wijzigen contractduur

0

In november 2010 oordeelde de rechter in een kort geding* dat een werkgever misbruik maakte van de proeftijd door de contractduur tussentijds te verkorten.

Dat zou in feite een verlenging van de proeftijd zijn. Het hof oordeelt dat de werkgever dit wel mocht doen. Het kortere tijdelijke contract is geen verlengde proeftijd.

De situatie

Een werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor een jaar met een proeftijd van 1 maand. Kort voor het eind van de proeftijd geeft de werkgever aan dat hij nog twijfelt over de capaciteiten van de werknemer en dat hij overweegt de arbeidsovereenkomst in de proeftijd op te zeggen, tenzij de werknemer akkoord gaat met omzetting van het jaarcontract in een contract van 6 maanden.
De werknemer gaat akkoord. Maar als de werkgever aan het eind van de 6 maanden de arbeidsovereenkomst niet wil verlengen, stelt de werknemer dat de nieuwe arbeidsovereenkomst een verlenging van de proeftijd was en het nieuwe contract daardoor nietig is.

De vordering in kort geding

De werknemer stapt naar de rechter en vordert in kort geding doorbetaling van loon. De rechter oordeelt dat hetgeen er is gebeurd in strijd is met de regels over de proeftijd (art. 7:652 BW) en dat de tweede arbeidsovereenkomst daarom nietig is. Het eerste contract van een jaar is blijven bestaan.
De werkgever moet tot het einde van dat contract loon blijven doorbetalen. De werkgever is het er niet mee eens en gaat in hoger beroep.

Het oordeel in hoger beroep

Het hof geeft een ander oordeel dan de kantonrechter. Het uitgangspunt is dat het partijen in principe vrijstaat om bedingen in de arbeidsovereenkomst te wijzigen. En dat geldt ook voor de termijn waarvoor de arbeidsovereenkomst is aangegaan.
Het contract van 6 maanden is geen verlengde proeftijd omdat de werkgever in die periode het contract niet zomaar kan beëindigen zoals dat in een proeftijd kan, oordeelt het hof. Dat de werknemer onder druk is gezet om te tekenen, is ook niet gebleken. De vordering van de werknemer wordt alsnog afgewezen.

* Misbruik proeftijd door wijzigen contractsduur

Zie ook: 

> Proeftijd mag verlengd worden door omzetten arbeidsovereenkomst

LJN BR6498
Hof Arnhem
Verlengen proeftijd
Hoger beroep kort geding
01 september 2011

Door mr. Ingrid Kooijman

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.