Forensentaks van de baan bij VVD

0

De VVD wil af van de forensentaks. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij, meldde een woordvoerder woensdag.

,,Wie ’s ochtends in de auto of trein stapt om naar zijn werk te reizen draagt een steentje bij aan de economie. De VVD wil deze hardwerkende Nederlanders niet zwaarder belasten. De fiscale vrijstelling van de tegemoetkoming woon-werkverkeer blijft daarom behouden”, staat in het programma.

Het woon-werkverkeer wordt in 2013 wel belast. Dat werd afgesproken in het Lenteakkoord, tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De maatregel levert de schatkist 1,4 miljard euro op.

Premier Mark Rutte (VVD) en fractievoorzitter Stef Blok zeiden eerder al van deze maatregel af te willen. Rutte stelde wel dat er dan elders moet worden gesneden. Hoe de VVD het schrappen van de forensentaks wil dekken, wordt vrijdag bij de presentatie van het verkiezingsprogramma bekend. ,,Maar we hebben het gedekt”, verzekerde een woordvoerder.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.