Forensentaks en langstudeerboete geschrapt

1

VVD en PvdA hebben de voorziene begroting voor volgend jaar flink aangepast. Zo worden de forensentaks en langstudeerboete geschrapt, die laatste met terugwerkende kracht.

Verder verdwijnen het liggeld voor het ziekenhuis en de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg.

Ook gaat er 100 miljoen euro extra naar startende leraren en komt er een doorwerkbonus voor werknemers vanaf 61 tot 65 jaar. Werknemers die doorwerken tot 65,5 jaar kunnen zo gemiddeld anderhalf jaar eerder met pensioen zonder erop achteruit te gaan.

In ruil daarvoor gaat de assurantiebelasting omhoog en wordt het vitaliteitssparen niet ingevoerd. Ook wordt gebruikgemaakt van potjes die nog beschikbaar waren voor lastenverlichting en duurzaamheid.

De partijleiders Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) hebben dat maandag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik mag toch hopen dat TE lang studerenden wel een vorm van langstudeerboete krijgen?
    Wat ik nu waarneem is dat men volop tijd heeft voor kroegen en terrassen (kijk maar op de terrassen in de studentensteden) en geld voor de duurste telefoontjes hebben (ze staan in de rij bij een nieuwe uitgave). Mag er dan wat voor terugkomen in de staatskas wanneer zij denken te kunnen studeren tot hun 30ste, terwijl ze met hun 24/26ste klaar hadden kunnen zijn? Ik bedoel: ik werkte vanaf mijn 15de omdat mijn ouders geen geld hadden om alle vijf de kinderen te laten studeren. Inmiddels werk ik 45 jaar en word overal in gekort: nu en in de toekomst.
    Ik heb ook nog eens een forse VUT-premie moeten betalen voor de generatie voor mij? Dus niet klagen maar dragen. Was ook het antwoord dat wij kregen. En vooral: handen uit de mouwen!

Reageer