Forbo bereid winst te delen

0

CNV Vakmensen sloot woensdagavond een principeakkoord voor een tweejarige cao bij Forbo Flooring B.V. in Krommenie.

Het betreft een cao voor twee jaar (1 april dit jaar tot 1 april 2012). In die periode stijgen de lonen vier keer: 1 procent per 1 april, 0,5 procent per 1 oktober en datzelfde nog eens op dezelfde momenten volgend jaar. Van Onderhandelaar Tjitze van Rijssel: ”Dit houdt in dat we dit jaar het geschatte inflatiepeil ruim halen. Volgend jaar niet helemaal, maar de koopkracht blijft wel redelijk op peil voor de 600 mensen die hier werken. Daarbij maak ik de onderneming ook graag het compliment dat ze bereid is geweest om de winst te delen. Forbo draaide vorig jaar best goed namelijk, in weerwil van de crisis.”

Om diezelfde reden zijn de maatregelen die vorig jaar werd ingelast om de gevolgen van de economische crisis het hoofd te bieden nu weer ongeldig verklaard. Het ging om roosteren volgens directieaanwijzingen om de leegloop te keren en een bijdrage aan het pensioen van de werknemers.

Volgens Tjitze van Rijssel zijn er nu tevens goede afspraken gemaakt voor leerwerkplekken. ”Er worden er vijf ingericht, vier in de productie, een in de technische opleiding. Dan heb je het toch over 1 procent van de loonsom. Dit illustreert dat Forbo wil investeren in z’n eigen toekomst. Dat wordt ook nog eens onderstreept door de studie naar levensfasebewust personeelsbeleid die we nu samen met Forbo gaan doen. Al met al vind ik dit geen slecht akkoord in dit tijdsgewricht.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.