Europarlement wil 18 weken zwangerschapsverlof

0

Het Europees Parlement wil dat het zwangerschapsverlof wordt verlengd van veertien naar achttien weken. De commissie sociale zaken van het Europarlement heeft woensdag gestemd voor een voorstel van die strekking.

Vorig jaar haalde een plan van de Europese Commissie om het zwangerschapsverlof te verlengen het niet in het Europarlement als gevolg van interne verdeeldheid, maar nu ligt er een nieuw voorstel op tafel. Dat gaat uit van een volledige doorbetaling van het zwangerschapsverlof, aldus CDA-Europarlementariër Ria Oomen.

Geen vaderschapsverlof

Een plan om ook vaders een betaald verlof te geven, werd in de commissie sociale zaken weggestemd, vooral door verzet van de christendemocraten. Het voltallige Europees Parlement stemt waarschijnlijk in maart over het nieuwe voorstel. Oomen verwacht dat dit deze keer een meerderheid zal halen.

Nederland kent op dit moment een zwangerschapsverlof van zestien weken. Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner heeft steeds gezegd niets te voelen voor een verlenging van het verlof.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.