‘Er is geen pensioenakkoord’

0

Minister Kamp benadrukte gisteren in de Kamer dat er nog geen sprake is van een conceptakkoord tussen vakbonden, werkgevers en het kabinet is over de pensioenen.

Het ANP schrijft dat Kamp het bestaan van een akkoord tegenspreekt: “Er is op dit moment geen akkoord.”

De NOS meldde eerder deze week dat zij in bezit was van een tekst die aangaf dat er sprake was van een principeakkoord. In dit akkoord zou de AOW bovenop de inflatie met 0,6 procent stijgen. FNV-voorzitterAgnes Jongerius was verrast door deze tekst en getallen: “Dat vind ik knap, want ik heb die tekst niet en ik ben toch degene die met Kamp onderhandelt. Dit lijkt mij bijna vals spel”(van minister Kamp, red.).

‘Niet gelekt’
Kamp ontkende stellig dat hij enige informatie had laten lekken. “Ik heb dat ook niet via medewerkers laten doen. Dus er is nul komma nul informatie naar buiten gegaan. Alles wat er wordt gezegd op basis van de veronderstelling dat ik dat wel heb gedaan, is volkomen verkeerd.”
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.