Een derde heeft contact met werk op vakantie

0

Een op de drie (35 procent) werknemers heeft tijdens de vakantie contact met zijn of haar werk. Dat blijkt uit het internetonderzoek van ING onder 63.600 respondenten per dag.

Vanaf het vakantieadres zegt 7 procent van de werknemers vaak met het werk contact te onderhouden en 28 procent doet dat af en toe.

Vakantie kopen

Verder blijkt uit het onderzoek dat er weinig behoefte is aan meer vakantie als dit ten koste gaat van het salaris. Van de respondenten wil 79 procent geen extra vakantiedagen inkopen met loon. Een op de zes wil dat wel. De bereidheid daalde ten opzichte van vorig jaar, toen wou nog een op de vijf dat wel. Minder vakantie krijgen is ook niet de bedoeling: twee derde (67 procent) wil ook geen vakantie inleveren voor extra salaris.

Crisis

De ING denkt dat doordat consumenten minder besteden in deze matige economische tijden, ook het ‘kopen’ van vrije tijd afneemt.

Denken aan werk

Ook in het hoofd wordt tijdens de vakantie doorgewerkt. Denken aan het werk doet 21 procent, en 53 procent af en toe. Een kwart van de ondervraagden geeft aan helemaal nooit aan het werk te denken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.