Doos kerstpakket kan ook leuk cadeau zijn

3

Dat steeds meer mensen waarde hechten aan duurzaamheid, blijkt wel uit het ieder jaar uitbreidende aanbod van duurzame kerstpakketten. Maar ook al is de inhoud van het kerstpakket helemaal ‘cradle to cradle’, je blijft toch zitten met een grote doos, die in het beste geval bij het oud papier eindigt.

Daarom ontwierp Tim Várdy een geschenkendoos die zelf ook een cadeau is: de Dutch Design Chair. Eenmaal leeggehaald is de doos in een handomdraai om te vormen tot een oerdegelijk en fraai vormgegeven krukje of bijzettafeltje dat nog jaren meekan en sterk genoeg is om een gewicht tot 200 KG te dragen.

Het ontwerp kreeg van de Volkskrant vier sterren (van de vijf) voor duurzaamheid en werd door de New York Times uitgeroepen tot ‘standout creation’. Als dit najaar de kerstpakketten weer worden samengesteld is het product ook nog eens volledig FSC-gecertificeerd.

De doos meet (L x B x H) 30 cm x 30 cm x 34 cm en is verkrijgbaar in zes verschillende dessins, van Delfts blauw tot sloophout. Voor het gebruik als kerstpakketdoos zijn de dessins boomstam en stro het populairst. Bij een afname van 200 dozen of meer kan ook maatwerk worden geleverd, bijvoorbeeld door het bedrijfslogo erop te laten drukken.

Bedrijven die deze bijzondere doos voor hun kerstpakket willen gebruiken, kunnen hem in veel gevallen gewoon bestellen bij de kerstpakkettenleverancier die ook voor de inhoud zorgt. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk.

Zie voor meer informatie: www.dutchdesignchair.com/kerstpakket

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Stegman Kerstpakketten op

    Ja, de design chair is inderdaad een mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Ze zijn echter niet de eerste die op de groene toer gaat. Voorgaande jaren leverden wij ook veel houten kisten, koffers en andere duurzame verpakkingsmaterialen, waar de ontvanger ook nog echt wat aan heeft. Wel een mooi voorbeeld hierboven, en mooi ontworpen. Zal vast een succes worden.

  2. www.KerstpakkettenTip.nl op

    Zeer leuk ontwerp en goed bedacht. Wij krijgen ieder jaar een steeds grotere vraag naar duurzame en biologische kerstpakketten. Wij breiden ons assortiment dan ook ieder jaar uit met duurzame geschenkpakketten waarbij fair trade en biologisch hoog in het vaandel staan. Ik verwacht dat we deze doos in de toekomst nog wel eens ergens gaan tegen komen. Succes gewenst!

  3. Kerstpakketten op

    Een juiste invulling van duurzaamheid is natuurlijk de verpakking. Zeer belangrijk binnen het duurzaamheid kader vinden wij het kopje “Mens” en goede doelen. We kiezen er dan ook al jaren voor om kerstpakketten en gratis donaties aan Goede doelen te verbinden.