Dit zijn de best beoordeelde werkgevers volgens werknemers

0

De organisaties Bain & Company, TOPdesk en Onboard worden door medewerkers het best beoordeeld.

Dat blijkt uit de jaarlijkse top 20 ‘Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland’ die Glassdoor onlangs heeft onthuld. Glassdoor is een vacature- en wervingssite waar werknemers (anoniem) hun feedback kunnen achterlaten over organisaties.

Feedback van werknemers

Voor het opstellen van de ranglijst wordt er gekeken naar de algemene bedrijfsbeoordeling van werknemers in Nederland tot 6 november 2017.  Ook de feedback die werknemers geven weegt mee, bijvoorbeeld over carrièremogelijkheden, compensatie en arbeidsvoorwaarden, cultuur en waarden, senior management en werk- en privébalans bij hun werkgever.  Alleen bedrijven die minstens 25 beoordelingen hebben, worden opgenomen in de lijst. De beoordeling is gebaseerd op een vijfpuntsschaal waarbij een 1.0 staat voor zeer ontevreden en een 5.0 voor zeer tevreden.

Deze twintig bedrijven scoorden een 4.3 of hoger:

 1. Bain & Company (4.9)
 2. TOPdesk (4,8)
 3. Onboard (4,8)
 4. Bynder (4,7)
 5. Albelli (4,7)
 6. Mendix (4,6)
 7. YoungCapital (4,6)
 8. Hilton (4,5)
 9. 2Contact (4,5)
 10. Hamilton Bright (4,5)
 11. Studentaanhuis.nl (4,5)
 12. Nederlandse Spoorwegen (4,4)
 13. Universitair Medisch Centrum Groningen (4,4)
 14. UMC Utrecht (4,4)
 15. Enexis (4,4)
 16. ZuidZorg (4,4)
 17. Cisco Systems (4,3)
 18. Vodafone (4,3)
 19. Robeco (4,3)
 20. DEEN Supermarkten (4,3)

Veel nieuwkomers

Ten opzichte van vorig jaar telt de lijst met best beoordeelde werkgevers veel nieuwkomers. De nummers één tot en met elf kwamen vorig jaar nog niet voor in de top 20 van Glassdoor. Vodafone eindigde toen op nummer één met een score van 4.4. Lees hier het interview met HR-directeur Thomas Mulder >>>

Online feedback

Steeds meer (oud-) werknemers zijn bereid om online feedback over hun werkgevers achter te laten. Een op de vijf werknemers (tussen 35 en 54 jaar) heeft online weleens geklaagd over een huidige of vorige baas. Onder millennials is dat aantal (met een op de vier) nóg hoger. Sites als Glassdoor en Indeed maken het steeds makkelijker om grieven te delen. Of anders bekeken: ze maken de arbeidsmarkt transparanter voor werknemers.

Albert Heijn plaatst de werkgeversreviews van Glassdoor door op haar eigen recruitmentsite. Een bewuste keus voor transparantie. ‘Je kunt niet meer de voordeur oppoetsen en daarachter niets doen’, zegt manager employer branding René Herremans. Lees hier het interview met manager employer branding René Herremans >>>

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.