De top 5 belangrijkste aspecten voor werknemers

0

Geld en zekerheid zijn, ondanks economisch herstel, voor de Nederlandse werknemers steeds belangrijker. Werksfeer en balans werk-privé worden ten opzichte van vorig jaar minder belangrijk gevonden. Dat blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 13.501 Nederlanders.

Betrouwbare werkgever

Het onderzoek, dat dit jaar voor de 14e keer werd georganiseerd, schetst een beeld van de werknemer die het belangrijk vindt zijn baan te behouden bij een betrouwbare werkgever. De inhoud van die baan moet interessant zijn om langer bij dezelfde werkgever te blijven. Zaken als reisafstand, opleidingsmogelijkheden en MVO-beleid worden minder belangrijk geacht.

De top 5 belangrijkste aspecten voor werknemers:

1. Aangename werksfeer 67%
2. Salaris/arbeidsvoorwaarden 67%
3. Baanzekerheid 55%
4. Balans werk/privé 44%
5. Interessante banen 41%

Streven naar werkzekerheid

Baanzekerheid is voor werknemers dus belangrijk. Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van Randstad Nederland geeft aan dat er juist een verschuiving moet komen van baanzekerheid naar werkzekerheid. “De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler en mensen moeten zich daar op voorbereiden. Het gaat daarbij niet zo zeer om baanzekerheid bij één bedrijf, maar te blijven ontwikkelen zodat je aan het werk blijft. Bedrijven moeten ruimte geven voor die ontwikkeling en werknemers de kans bieden zich te ontwikkelen zodat ze ook een volgende werkgever kunnen vinden.”

Randstad Award

Dit onderzoek is de basis voor het toekennen van de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever van Nederland. Philips en TNO zijn dit jaar de winnaars van de Award voor profit en non-profit.

Bron: Randstad

Lees ook:
Beste werkgevers blinken uit door heldere visie

Randstad: 4100 jongeren aan het werk

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.