De opkomst van de mobiele medewerker

1

Het tijdperk van de 9-tot-5-baan is voorbij, althans voor de kenniswerker. Het is niet nodig meer om elke dag in de auto te stappen, naar het werk te rijden, er je ding te doen en dezelfde saaie rit terug naar huis te maken.

Dankzij laptops, smartphones en (snel) internet is dat allemaal veranderd. Rapporten schrijven en bewaren en het bijwonen van vergaderingen kan nu allemaal op afstand. Thuiswerken wordt daardoor steeds populairder en steeds meer werk wordt via een mobiel apparaat verricht.

In een uitgebreide Infographic wordt weergegeven waar mobiele werkers bij voorkeur werken en welke (mobiele) apparaten ze daarbij het liefst gebruiken.

Enkele feiten uit de Infographic:

  • 3 op de 5 medewerkers zegt niet meer op kantoor te hoeven zijn om productief te zijn
  • Wereldwijd zegt 32% van de medewerkers dagelijks op meer dan 1 mobiel apparaat te vertrouwen op een typische werkdag
  • Nog altijd geeft 46% van de mobiele werkers aan het meest productief te zijn op kantoor. 38% is thuis het meest productief. Hotels, cafés en vliegtuigen worden steeds door 2% van de mobiele medewerkers aangeduid als plekken waar zij het meest productief zijn
  • Hoe jonger, hoe vaker een tablet gebruikt wordt
  • Smartphones worden gebruikt voor werkgerelateerde sociale media, informatie-management, teleconferenties en het maken van aantekeningen.

Bekijk de rest van de – veel uitgebreidere – Infographic op de site van Mashable

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie