CDA en GroenLinks: wet voor flexibele werktijd

0

CDA en GroenLinks hebben definitief besloten samen op te trekken om werknemers meer zeggenschap te geven om hun werk op andere tijden te doen, zodat ze het beter kunnen afstemmen op bijvoorbeeld de zorg van kinderen.

Dat kan dus ook meer thuis werken betekenen.

Drie weken geleden bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer al dat de nieuwe minister van Sociale Zaken Henk Kamp en een meerderheid in het parlement hun best willen doen voor flexibele werktijden. Regeringspartij CDA riep werkgevers en vakbonden toen op binnen een halfjaar afspraken te maken, anders zou de partij met een initiatiefwet komen. GroenLinks werkte daar al langer aan.

In een interview met de Volkskrant melden de Kamerleden Eddy van Hijum (CDA) en Ineke van Gent (GroenLinks) vrijdag nu samen een initiatiefwet in te zullen dienen.

“Als op het werk plots de roosters veranderen, geeft dat enorme problemen. Door hen het recht te geven op flexibele werktijden en om thuis te werken, kan dat veel rust geven”, aldus Van Gent. De twee verwachten dat de maatregelen goed zijn voor de arbeidsproductiviteit, de gezondheid van mensen en het milieu. “Het gaat erom dat het werk gedaan wordt, het wanneer of waar maakt dan minder uit”, aldus Van Hijum.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.