Cao voor Nederlandse universiteiten van de baan

0

De vereniging van universiteiten (VSNU) heeft het bereikte onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao toch afgewezen.

De gemaakte afspraken voor een cao voor de Nederlandse universiteiten zijn hiermee volledig van tafel. Voor de gezamenlijke bonden is deze onverwachte draai een klap in het gezicht.

Het bereikte akkoord heeft geleid tot evenwichtige afspraken over koopkracht en werkgelegenheid. Na de acties op de universiteiten begin september zijn de bonden en de VSNU gezamenlijk tot dit resultaat gekomen. Met deze beslissing toont de werkgeversorganisatie zich een zeer onbetrouwbare partner.

Abvakabo FNV-bestuurder Marieke van den Berg zegt dat de VSNU met dit besluit stelling neemt tegen het eigen personeel. ‘Deze afwijzing is moeilijk te verdedigen. Het personeel heeft echt een flinke handreiking gedaan om tot een cao te komen. De VSNU kan dit schijnbaar niet waarderen en ziet liever dat de medewerkers er per saldo op achteruit gaan.’

Abvakabo FNV zal zich samen met de andere bonden gaan beraden over verdere stappen. Het speelveld ligt weer volledig open. De oorspronkelijke inzet komt daarom weer op tafel.

Meer cao nieuws »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.