Cao voor doorwerkers verlengd

0

De doorwerkCAO is onlangs verlengd tot 31 december 2013.

De Vereniging van Doorwerkgevers en de Landelijke Belangenvermenging hebben begin dit jaar overeenstemming bereikt. De nieuwe cao is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De doorwerkCAO kwam per 1 januari 2008 tot stand. Deze collectieve arbeidsvoorwaarden kunnen worden toegepast voor werknemers die met pensioen zijn en vrijwillig willen doorwerken, ongeacht de sector. De doorwerkCAO wordt uitgevoerd in de vorm van detachering.

Gepensioneerde werknemers
In de afgelopen drie jaar heeft de doorwerkCAO zich bewezen in de situatie waarin bestaande coa’s niet voorzien. Dit geldt in het bijzonder voor collectieve regelingen voor gepensioneerde werknemers die vrijwillig willen doorwerken met instemming van de werkgever.

Kenmerken
Kenmerken van de doorwerkCAO zijn dat doorwerknemers een gelijke beloning krijgen als werknemers in gelijke functies, bij ziekte doorbetaald krijgen en geen ontslagvergunning nodig is omdat wordt gewerkt met contracten van maximaal drie maanden die stilzwijgend kunnen worden verlengd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.