Cao-akkoord ziekenhuizen

1

Bonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over een nieuwe 3-jarige cao voor de bijna 300.000 werknemers in de ziekenhuizen.

Dat meldden vrijdag de vakbonden Abvakabo en NU’91.
 
Het akkoord voorziet in een loonsverhoging van 5,05 procent, verspreid over de looptijd van de cao. De eerste verhoging van 1 procent, gaat in op 1 juli van dit jaar. Bovendien wordt in de looptijd van deze cao de eindejaarsuitkering verder opgebouwd van 6,73 procent in 2010 naar 8,33 procent in 2013, ofwel een volledige ‘dertiende maand’.

Ouder personeel krijgt meer mogelijkheden om af te zien van onregelmatig werk en voor de jonge werknemers worden de jeugdschalen geleidelijk afgeschaft. Verwacht wordt dat dit leidt tot meer instroom van jong personeel en dat is van belang om de personeelstekorten in de komende jaren op te vangen.

Meer cao berichten »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hans Worst op

    Elke procent loonsverhoging die het vaste personeel erbij krijgt gaat af van het salaris van nieuwe werknemers, vaak flexwerkers!!!! CNV en FNV u bent een schande voor Nederland door niet te eisen dat iedereen evenveel verdient voor hetzelfde werk! U komt alleen op voor de belangen van vaste werknemers!!!