Cao-akkoord voor PGGM

0

Vorige week is er een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor PGGM.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2011 tot en met 31 december 2011. Per 1 januari 2011 worden de salarisschalen en de feitelijke salarissen verhoogd met 1,3 procent.

De reiskostenregeling voor woon-werkverkeer wordt gewijzigd. Vanaf 2011 is het voor werknemers mogelijk om een volledige vergoeding van een ov-jaarkaart 2e klas te ontvangen. Dit gebeurt in overleg met de leidinggevende. Wanneer de leidinggevende akkoord gaat, komt de reguliere reiskostenvergoeding te vervallen.

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over mantelzorg en mobiliteit. Zo heeft PGGM de intentie uitgesproken dat er ruimte moet zijn voor het maken van maatwerkafspraken voor mantelzorgers.

PGGM zal zich ook inspannen om arbeidsplaatsen te creëren voor stagiares, Wajongers en WSW-ers. Er zullen minimaal 5 stageplekken worden gecreëerd en 2 Wajongers / WSW-ers in dienst worden genomen, mits er passende functies zijn.

Meer cao berichten »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.