Cao-akkoord dagbladen

0

De acties in de dagbladsector worden opgeschort. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft een akkoord bereikt met de werkgevers.

Dit maakten de NVJ en werkgeversorganisatie NDP Nieuwsmedia woensdag bekend.

In het kader van de acties werden regionale kranten als het Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad en het Limburgs Dagblad woensdag gratis uitgedeeld. Voor donderdag stonden acties bij de websites van de dagbladen op stapel.

De acties zijn formeel van de baan als de leden van de journalistenvakbond zich achter het bereikte akkoord scharen. De achterban van de werkgevers heeft tot donderdagochtend 10.00 uur de tijd zijn goedkeuring te geven aan het onderhandelingsresultaat. De NVJ-leden hebben 10 dagen de tijd.

In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over een loonsverhoging. Journalisten krijgen per 1 juli 2011 een structurele loonsverhoging van 1 procent en 0,5 procent per 1 december, en nog eens 0,5 procent per 1 april 2012. De nieuwe cao heeft een looptijd van 24 maanden en eindigt op 31 december 2012.

Tevens zijn de partijen het eens geworden over de instroom van jonge journalisten en auteursrechten. De werkgevers erkennen de zorg die dagbladjournalisten hebben geuit over de druk op de kwaliteit van dagbladen, zegt Ruud Schets van NDP Nieuwsmedia, die namens de werkgevers aan de onderhandelingstafel zat.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.