Buitenlandse werknemers niet in opstand tegen onderbetaling

0

Werknemers uit bijvoorbeeld Oost-Europa, zijn niet georganiseerd en komen daardoor nauwelijks in opstand tegen onderbetaling. De cao’ s zijn ingewikkeld en het is ingewikkeld om rechten te claimen. Volgens onderzoek van arbeidseconoom Lisa Berntsen maken werkgevers daar misbruik van.

Schijnconstructies

Vakbonden zullen meer moeten doen om het buitenlandse personeel te mobiliseren, stelt Berntsen vast. Sinds de Europese grenzen zijn opengesteld voor personen en diensten, werken steeds meer mensen over de grens. In Nederland werken vooral veel arbeidsmigranten uit Oost-Europa, met name in de bouw, landbouw en vleesverwerkende industrie. Werkgevers huren deze krachten vaak tijdelijk in, en maken hierbij gebruik van de verschillen in wet- en regelgeving tussen Europese landen, zogenoemde schijnconstructies. Zo ontvangen deze krachten vaak minder dan het minimumloon, zien de vakbonden.

Machtsverhouding

Weinig buitenlandse werknemers claimen het minimumloon bij hun baas. Berntsen: ‘De machtsverhoudingen zijn ongelijk. Ze willen niet ontslagen worden, of niet meer ingehuurd. En tegen de tijd dat hun contract afloopt, hebben ze er geen belang meer bij om te klagen. Overigens gaat het in de meeste gevallen niet om extreme uitbuiting, maar is het een kwestie van enkele tot soms tientallen procenten te weinig, zowel voor het hogere kader als voor de lagere loonschalen. Bij zware onderbetaling komen ze wel in actie.’

Vakbonden

De vakbonden zetten zich graag in voor de buitenlandse werknemers, ook al zijn zij meestal geen lid van een bond. Als ze alle zaken aan zich voorbij zouden laten gaan, is een cao straks niets meer waard en hiervan kunnen ook vakbondsleden last krijgen. De vakbonden winnen weliswaar vaak rechtszaken  over de slechte betaling aan buitenlands personeel, maar de procedures zijn lang en dat is niet effectief. ‘De werknemers die zo’n zaak hebben gewonnen zijn dan allang weer naar huis. Ik betwijfel of ze überhaupt nog opgespoord kunnen worden’, aldus Berntsen.

Versimpel cao’s

Om in de toekomst meer te bereiken, raadt Berntsen de vakbonden aan om meer samen te werken met buitenlandse werknemers. Ook zouden de cao’s eenvoudiger moeten worden. ‘De wetgeving is nu te complex. Bovendien zou de politiek handhaving van de regels moeten verbeteren. Bedrijven maken nu misbruik van de onduidelijkheid’.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.