Bouw het beste HR-team ooit

0

Hoe ziet een goede en efficiënte HR-afdeling eruit?

Auteur Cathy Missildine-Martin geeft als voorbeeld het HR-team van Google, dat is samengesteld uit drie verschillende “groepen”:

 • Eenderde van Google’s HR-team heeft een HR-achtergrond en brengt (specialistische) kennis en ervaring in over (o.a.) arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden
 • Eenderde van het team heeft nauwelijks tot geen achtergrond in HR. Deze personen komen van consultancy-organisaties en van andere afdelingen van Google, zoals Sales en R&D. Het zijn personen die de business begrijpen. 
 • Het laatste deel van het team bestaat uit echte cijfervreters, zoals statistici en professoren en doctoren in Finance en organisatiepsychologie. Zij analyseren alle personeelsdata en destilleren daaruit voorspellingen.

  Natuurlijk kan niet iedere organisatie zich een dergelijk (multidisciplinair en wetenschappelijk onderlegd) HR-team veroorloven. Maar de gedachte die erachter zit is interessant.

  Er wordt gebruik gemaakt van mensen die echt inzicht hebben in de business. HR-specialisten worden op hun eigen specialisme ingezet en data wordt gebruikt om (onderbouwde) beslissingen te nemen en slimmer te werken.

  En natuurlijk kunnen op deze wijze samengestelde teams veel van elkaar leren en daardoor (nog) betere medewerkers worden.

  Lees op Profitability Through Human Capital hoe Cathy Missildine-Martin denkt over het vormen van een HR "All-Star Team"

  Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.