Boeken- en tijdschriftenuitgevers hebben cao

1

De ongeveer 8000 werknemers in het boeken- en tijdschriftenuitgeverijbedrijf hebben een nieuwe cao.

De werknemers krijgen er met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar 1 procent bij en per 1 januari volgend jaar weer 1 procent. Dat liet de CNV Dienstenbond maandag weten.

Opleidingsbudget 
Ook stelt de werkgever 1 procent van de loonsom beschikbaar als opleidingsbudget. In 2008 kon de sector voor het laatst een structurele loonsverhoging tegemoet zien, tot nu toe moesten de werknemers het stellen met eenmalige uitkeringen. Voor de bond was een structurele loonsverhoging voorwaarde om een cao af te sluiten.

Raam-cao 
De cao loopt tot medio 2012 omdat dan een nieuwe raam-cao zou moeten ingaan voor meer cao’s binnen de uitgeefsector, zoals die voor journalisten van publiekstijdschriften, opinieweekbladen en vaktijdschriften.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De berichtgeving in dit artikel is onjuist.
    Ik heb zojuist telefonisch contact gehad met Stichting Bedrijfstakbureau BTU en die wisten mij te vertellen dat het resultaat van de onderhandelingen momenteel wordt voorgelegd aan de leden en de achterban van de onderhandelingsdelegaties. Eind juni 2011 zullen NUV en de bonden elkaar informeren over de uitkomsten hiervan.

    Van een nieuwe CAO is dus nog geen sprake