Bevallingsverlof houdt traditie in stand

2

De acht weken bevallingsverlof waarop moeders recht hebben na de geboorte van hun kind, houdt de traditionele rolverdeling tussen vaders en moeders in stand.

Tijdens hun verlof bouwen moeders routine en vaardigheden op in de omgang met de nieuwe baby en die achterstand lopen vaders niet meer in. Gevolg: moeders blijven ‘als vanzelfsprekend’ meer voor de kinderen zorgen.

Dat concludeert psychologe Steffi Wiesman van de Universiteit Utrecht in een rapport, waarop zij vrijdag promoveert. Wiesman stelt vast dat in de meeste jonge gezinnen nog steeds een min of meer traditionele rolverdeling geldt ondanks emancipatie en feminisme. De psychologe pleit voor een bevallingsverlof voor vaders, maar zolang dat niet is geregeld, vindt ze dat jonge vaders in elk geval enkele weken vakantie moeten nemen na de geboorte van hun kind.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Ik vind het onzin dat een vader dat gratis moet krijgen. Daar is vakantie toch voor: tijd om je hobbies uit te oefenen. De ??n heeft kinderen, de ander een auto, hond of surfplank. Waarom moeten bedrijven en kinderloze werknemers weer betalen voor de extra vrije tijd van nieuwe ouders? Die kinderen gaan binnen de kortste keren zoveel mogelijk naar de opvang en opa/oma en dan wordt er ook niet veel meer naar om gekeken. Zo krijg je inderdaad nooit een band met je kind. Verantwoordelijkheid neerleggen waar die hoort, bij de ouders zelf dus.

  2. Bevallingsverlof voor vaders is een vreemde gedachte. Vaders krijgen dan wel kinderen maar bevallen niet. Het bevallingsverlof en daaraan voorafgaand het zwangerschapsverlof is een beschermende maatregel. De wetgever beschermt hiermee de werkende moeder en haar (ongeboren) kind. Het samen zorgen voor kinderen – en daarmee het opdoen van routine en vaardigheden – behoort tot het priv?domein. Vaders en moeders kunnen daar samen afspraken over maken. Zowel vaders als moeders kunnen gebruik maken van ouderschapsverlof.