Beste werkgevers 2015: Buurtzorg Nederland en Sint Jozefoord

0

Buurtzorg Nederland en Sint Jozefoord vielen beide in de prijzen tijdens de uitreiking van de Beste Werkgevers 2015 awards. Buurtzorg Nederland nam de prijs voor het tweede jaar op rij in ontvangst in de categorie voor werkgevers met meer dan 1000 werknemers.

Een van de oorzaken van het werkgeluk bij Buurtzorg is het feit dat medewerkers gewoon hun werk kunnen doen, en geen last hebben van ontwikkelingen die in de zorg plaatsvinden. En daar zijn de medewerkers blij mee, want zij gaven hun bedrijf een 8,7, net als vorig jaar. Dit hoge cijfer kwam als een verrassing voor directeur Jos de Blok, gezien de veranderingen in de zorg. ‘Ik had verwacht dat dit onrust zou geven binnen onze organisatie en dat die zich zou vertalen in een lagere tevredenheid. Maar dat effect heeft zich niet voorgedaan. Dat stemt tot tevredenheid.’

In de categorie bedrijven met minder dan 1000 medewerkers ging Sint Jozefoord er met de prijs vandoor. De medewerkers van de zorginstelling uit Nuland, die met velen aanwezig waren, waren dolgelukkig toen ze hoorden dat hun werkgever de beste was. André Groot Bluemink, de directeur-bestuurder van de stichting nam de award in ontvangst.

Wil jij ook de beste werkgever van Nederland worden? Dan moet je volgens Guido Heezen, directeur van Effectory, vooral niet te angstig aangelegd zijn. Dat is namelijk de enige manier om als bedrijf toekomstbestendig te zijn. En zonder bedrijf ben je geen werkgever. Veel bedrijven kennen een angst voor verandering. Maar dat is niet nodig als je goed kijkt naar wat er op je af komt en zorgt dat je flexibel genoeg bent om die veranderingen op te vangen. Toen we massaal aan de download gingen en geen cd’s meer kochten, ging Philips bijvoorbeeld medische apparatuur maken. De gouden tip: een goede teamdynamiek is cruciaal om veranderingen als deze op te vangen.

De uitreiking van de Beste Werkgevers awards werd dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door Effectory en Intermediair. De jury bestaat uit de medewerkers zelf. Ieder jaar beoordelen meer dan 200.000 werknemers ruim 300 bedrijven. Het event vond dit jaar plaats in Theater Amsterdam.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.