Beloningsbeleid bedrijven schiet nog tekort

0

Veel beursgenoteerde bedrijven houden zich op het punt van het beloningsbeleid van bestuurders onvoldoende aan de gedragscode.

Dat is een van de conclusies uit het dinsdag gepubliceerde rapport over naleving van de code voor goed ondernemingsbestuur van de commissie-Streppel.

Bij 17 van de 75 ondernemingen waar bijzondere vergoedingen aan topmannen zijn verstrekt, zoals gouden handdrukken, werd in 2009 de gedragscode niet nageleefd. ,,Hoewel de naleving van deze bepalingen niet significant beter of slechter is geworden ten opzichte van het vorig jaar wijst de Monitoring Commissie erop dat niet-naleving door de maatschappij, met name op het punt van beloningen, steeds minder acceptabel wordt gevonden’’, aldus het rapport.

Op het punt van het toekennen van aandelen aan bestuurders, leven 11 van de 41 bedrijven waar dit van toepassing is, de bepalingen hieromtrent niet na. Het gaat daarbij vooral over de periode van minstens vijf jaar dat ze de stukken moeten vasthouden.

De commissie benadrukt dat de naleving van de code 100 procent moet zijn. ,,Alle betrokken partijen dragen de verantwoordelijkheid dat de code een effectief instrument blijft als alternatief voor regelgeving”, aldus de commissie. Wanneer een bedrijf ervoor kiest een afspraak uit de code niet toe te passen, moet dit ,,deugdelijk” onderbouwd worden.

Bij de zogenoemde‘clawback-clausule’, een regeling die commissarissen de bevoegdheid geeft om bonussen die al zijn uitgekeerd terug te vorderen als blijkt dat de financiële gegevens niet kloppen, leggen bedrijven het vaakst uit (26 keer) waarom zij de regeling niet toepassen.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën zei in een reactie op de rapportage dat de naleving van de code goed gaat, ,,maar nog niet goed genoeg”. Hij eis een 100-procent-naleving van de afspraken. ,,Ik zie een stap in de goede richting, maar er is ook nog werk aan de winkel”, aldus de CDA-minister.

De VEUO, de organisatie van beursgenoteerde ondernemingen, ondersteunt de oproep van de commissie om de regels over maximale ontslagvergoedingen beter na te leven.

De door het kabinet ingestelde commissie Corporate Governance wordt voorgezeten door Jos Streppel, voorheen de financiële topman van verzekeraar Aegon.

Lees ook:
> Nieuw debat over maximum ontslagvergoeding

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.