‘Beloning top ABN Amro lager’

0

De topbestuurders van ABN Amro verdienen minder dan bestuurders van verscheidene andere Nederlandse en buitenlandse financiële instellingen.

De maximale beloning van de leden van de raad van bestuur van ABN Amro ligt 11 procent lager dan de middelste waarde van beloningen bij vergelijkbare instellingen. Dat staat in een brief die minister van Financiën Jan Kees de Jager maandag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De Jager reageert op een vraag van de Kamer om het beloningsbeleid van ABN Amro te vergelijken met dat van andere banken. Daarvoor stelde het ministerie van Financiën een zogeheten referentiegroep op van financiële instellingen met onder meer ING, Aegon, Delta Lloyd, de Deutsche Postbank en het Belgische Dexia. Het ministerie gebruikte voor de vergelijking de mediaan, de middelste waarde van de verschillende beloningen, en niet het gemiddelde.

Uit de vergelijking blijkt dat de totale beloning van de voorzitter van de raad van bestuur van ABN Amro zelfs 40 procent lager ligt dan de mediaan van de referentiegroep.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.