Beloning belangrijke reden voor nieuwe baan

1

Een betere beloning of carrièreontwikkeling is volgens 60 procent van de HR-professionals de belangrijkste reden voor werknemers om de huidige werkgever te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Salarisgids van OfficeTeam.

‘Meer dan de helft van de HR-professionals geeft aan personeel te verliezen omdat ze niet aan de salarisverwachtingen kunnen voldoen’, vertelt Stephan Renken, directeur bij OfficeTeam Nederland. ‘Vaak vergeten bedrijven dat een belangrijk onderdeel van de beloning secundaire arbeidsvoorwaarden zijn. Waar het soms lastig is de hoogte van het salaris aan te passen, kunnen andere voordelen zoals flexibele werktijden, thuiswerken of een bonus ervoor zorgen dat medewerkers langer binnen het bedrijf werkzaam blijven.’

Betrokkenheid
Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet de enige factoren die cruciaal zijn voor het behouden van de huidige medewerkers. Employee engagement laat zien hoe gemotiveerd, betrokken en toegewijd medewerkers zijn in hun werk. Bijna zes op tien HR-managers geeft aan de motivatie van medewerkers te meten aan de hand van evaluaties van de prestaties en 44 procent bespreekt dit tijdens individuele gesprekken met de manager of HR-afdeling. Meer dan een derde (35 procent) van de bedrijven houdt tevredenheidsonderzoeken onder hun medewerkers.

Werving
Ondanks de huidige economische situatie, zijn HR-professionals momenteel optimistisch over de groei van de eigen onderneming. Meer dan acht op tien HR-managers geeft namelijk aan vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van het eigen bedrijf. Toenemende werkdruk van de huidige werknemers (47 procent) en bedrijfsgroei (40 procent) zijn de voornaamste redenen waarom bedrijven hun teams willen uitbreiden. Zij ondervinden echter moeilijkheden om gekwalificeerde administratieve professionals te vinden.

Salarisgids
De jaarlijkse OfficeTeam Salarisgids biedt een uitgebreid overzicht van de nationale salarissen en trends in beloning en werving van administratieve professionals. De salarissen kunnen variëren naargelang de regio, de omvang van de onderneming, de sector en de organisatie zelf. Klik hier voor de Salarisgids.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Lodi Planting op

    Ik geloof niet, zelfs niet met deze resultaten, dat het merendeel van het personeel de organisatie verlaat vanwege het salaris. Natuurlijk is het belangrijk, maar mijn inziens niet de reden om een organisatie te verlaten. Dit blijkt ook uit een heleboel andere onderzoeken. Daar komt het niet eens in de top 7 voor. Check de meest voorkomende redenen van verloop op www punt retentie-management punt com. Als een gelukkige werknemer dan toch weg gaat vanwege het salaris, is dat omdat de nieuwe werkgever een salarisverhoging heeft gegeven van 20%. Een ongelukkige werknemer verlaat de organisatie voor een salarisverhoging van 5%. Maar als ik 20% meer salaris krijg voor dezelfde inhoud van werk dan zou ik ook vertrekken.

    Lodi Planting
    host van retentie-management.com