Belangstelling groeit voor Nationaal Inzetbaarheidsplan

3

Steeds meer bedrijven krijgen interesse in het Nationaal Inzetbaarheidsplan. In dat traject zorgen werknemers en werkgevers ervoor dat mensen gezond, met plezier en langer aan het werk komen en blijven.

Het plan is een initiatief van TNO en Kroon op het Werk, een netwerk van verschillende bedrijven. Doel is om de inzetbaarheid en productiviteit van de Nederlandse beroepsbevolking naar een hoger plan te brengen. Begin deze maand zijn de eerste handtekeningen door bedrijven gezet, maar de organisatie krijgt telefoontjes van steeds meer bedrijven dat men ook wil aanhaken.

Aanleiding

Een van de deelnemende bedrijven is hotelgroep Bilderberg. Volgens Els van Batum, directeur P&O, is de aanleiding voor het plan dat mensen steeds langer moeten doorwerken: ‘Ik denk dat het dan ook belangrijk is dat je samen met de werknemer kijkt naar hoe dat zo gezond mogelijk kan. Wij hebben bijvoorbeeld 450 mensen rondlopen in de huishouding. Zij groeien veelal mee met het bedrijf en worden dus ook ouder. Het is zaak om te kijken naar zowel de mentale als de fysieke weerbaarheid van mensen  zodat ze het ook kunnen volhouden.’

Waarom?

Waarom doet Bilderberg dit eigenlijk? ‘Door de hele omslag naar een kennisintensieve arbeidsmarkt, willen steeds minder mensen in de horeca werken. Het wordt voor onze sector dus lastiger om de juiste mensen aan te trekken. Door hiermee voorop te lopen, werken we aan onze aantrekkelijkheid als werkgever.’

Pilot

In eerste instantie doet Bilderberg een pilot met de huishouding. Daar is het ziekteverzuim het dubbele van de rest van het bedrijf. ‘We zijn al anders aan het kijken hoor. Vroeger was het proces leading, nu kijken we veel meer naar de personen. Als iemand door pijnklachten geen bed kan opmaken, kan hij misschien nog wel stofzuigen. Natuurlijk zijn er nog wel targets, maar de mens komt meer centraal te staan.’
De komende maanden wordt een plan van aanpak gemaakt. In 2012 hoopt men de pilot afgesloten te hebben. Als die bevalt, wil men de aanpak naar de rest van het bedrijf uitbreiden.

Erbij betrekken

Van Batum vindt het nadrukkelijk niet alleen haar verantwoordelijkheid dat mensen duurzaam inzetbaar blijven: ‘De tijd dat de werkgever voor jou zorgt, is voorbij. We gaan het dus echt samen met werknemers doen, er komt ook een deel eigen verantwoordelijkheid bij kijken. Natuurlijk zijn het voor een deel lagergeschoolde mensen, maar ook hen kun je meekrijgen. Het is belangrijk dat je niet over, maar met ze praat. Het zijn doeners, dus betrek ze erbij.’

Kroon op het Werk

Kroon op het Werk is een netwerk van bedrijven en hun adviseurs die intensief bezig zijn met duurzame inzetbaarheid van werknemers). Onderdeel van het netwerk zijn: TNO, NEN, Lifeguard, Agis, SIGRA, Human Capital Group, AKZ, O&O fonds ENb, Vander Maat Groep, Spectocura, Werkend Nederland, WerkVanNu, TIGRA, Randstad, Melior en Bilderberg.
TNO gaat monitoren of de interventies ook daadwerkelijk effectief zijn. TNO zegt dat je alleen door te meten een duurzame visie kunt ontwikkelen, en ervoor kunt zorgen dat het geen eendagsvlieg wordt.

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Wouter van Ginkel op

    Bij een bedrijf dat zijn visie helder heeft op duurzame inzetbaarheid, kijkt naar mogelijkheden van mensen en bereidt is in haar medewerkers te investeren hoeft leeftijd niet uit te maken.

  2. tony tiemens op

    Door gebruik te maken van de persoonlijke inzetbaarheidsscan kan de werkgever zien dat juist de 55+ er een aanwinst kan betekenen voor zijn bedrijf. Vooroordelen kunnen worden ontkrachtigd.