Bedrijf keert vakantiegeld uit in Bitcoins

0

Het Rijswijkse ICT-bedrijf Eliantie keert het vakantiegeld van het personeel de komende maand uit in elektronisch geld. Daarmee is de detacheerder het eerste bedrijf in Nederland dat betaalt met Bitcoins.

Een Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en de naam van open source software die is ontworpen om dit te gebruiken. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van een wallet bestand of worden beheerd door een derde partij met portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres.

Personeel
Eliantie heeft al sinds 2010 een aparte ruimte ingericht waar computers 24 uur per dag aan het minen zijn, het zogenaamde delven van de coins. Hiermee heeft het bedrijf een dermate grote buffer Bitcoins dat ze het vakantiegeld kunnen uitkeren in Bitcoins. Het personeel reageerde aanvankelijk terughoudend maar na een aantal informatieavonden zijn ze vrijwel allemaal overtuigd van de voordelen.

Vitaliteitsclinics
Het bedrijf won in 2007 de Computable Award voor beste ICT detacheringsbedrijf van Nederland door haar personeel te onderwerpen aan vitaliteits clinics en werd in de jaren 2011, 2012 en 2013 genomineerd voor die  award. ‘ Soms is het nodig eens een totaal nieuwe weg in te slaan, dat maakt ondernemen leuk en houdt iedereen binnen de organisatie scherp, aldus de directie’ .

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.