Banensite Ilofwork heeft alleen flexibel werk voor vrouwen

1

Op een nieuwe website van Lof Media worden alleen banen voor vrouwen gepubliceerd van bedrijven die zich profileren als aantrekkelijke werkgever op het gebied van flexibel werken, doorstroming en verlofregelingen.

‘Met Ilofwork.nl spelen we in op de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt, die noodzakelijk is om vrouwelijk talent te laten doorstromen;, zegt Willeke de Groot, Uitgever van Lof Media. ‘Diverse onderzoeken tonen aan dat als mensen flexibel hun eigen tijd kunnen indelen de productiviteit en arbeidssatisfactie hoger ligt. Het mes snijdt dus aan twee kanten.’ 

Tot de klantenkring van I Lof Work behoren Ernst & Young, De Nederlandse Bank, Capgemini en Essent. Vrouwelijktalent.nl verleent medewerking aan het initiatief door aanvullende recruitmentdiensten te leveren.

Ilofwork wordt gelanceerd in samenwerking met NUwerk.nl. Lof is volgens NUwerk.nl een goede partner om invulling te geven aan gezinsvriendelijk beleid. Ambities kunnen immers pas echt worden waargemaakt als de verwachtingen en randvoorwaarden op elkaar zijn afgestemd. ‘Dit leidt voor alle partijen tot betere resultaten’, zegt Simon Evenblij van NUwerk.nl.

Werkgevers die op de zogenaamde ‘Loflist’ staan, zijn te herkennen aan de ‘Lof Trompet’. Werkgevers die de erkenning Maatwerken dragen, krijgen een ‘Maatwerken Duim’.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dus mannen die flexibel werk willen worden uitgesloten? Waarom geen flexibel platform voor iedereen?