Avondsport goed voor workaholic

1

’s Avonds sporten is goed voor het dagelijkse geluksgevoel en herstel. Vooral voor werkverslaafden levert het positieve effecten. Dat blijkt uit onderzoek door de Erasmus Universiteit Rotterdam en zorgverzekeraar VGZ.

Overwerken

Voor het onderzoek ‘Workaholism and daily recovery: A dayreconstruction study of leisure activities’ hielden tachtig deelnemers gedurende tien werkdagen een online ‘geluksdagboek’ bij. Daarin beantwoordden zij vragen over hun dagelijkse gezondheid. Uit de resultaten blijkt dat deelnemers die overwerken zich minder gelukkig en vitaal voelen. Zij herstellen ook slechter van de werknemers die niet langer doorwerken.

Workaholics

Vooral werkverslaafden hebben baat bij ’s avonds sporten. Het positieve effect is sterker aanwezig bij deze groep mensen met een sterke innerlijke drang om veel te werken. Uit het onderzoek blijkt dat de dagelijkse gezondheid lijdt onder het toegeven aan de drang om door te werken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Peter van den Berg op

    ’s morgens vroeg sporten (hardlopen) werkt eveneens uitstekend. De hele dag voel je je top-fit en ’s nachts slaap je beter dan het geval is indien je ’s avonds heftig sport (adrenaline enzo…)