Afdelingen HR en Financiën groeien naar elkaar toe

0

De afdelingen HR en Financiën realiseren zich dat ze elkaar vaker nodig hebben en niet in een vacuüm kunnen opereren. De vraag of er “gelijkheid” is tussen beide afdelingen blijft actueel.

Een recent onderzoek van Towers Watson-Forbes onder meer dan 300 financiële- en HR-professionals toont aan dat er tussen de verschillende disciplines veel overeenstemming is over arbeidsvoorwaarden en talentmanagement.

Het onderzoek is in eerste instantie opgezet om te kijken wat de effecten zijn van de aangekondigde wetswijzigingen met betrekking tot zorgkostenverzekeringen in de Verenigde Staten. Het onderzoek brengt een interessante ontwikkeling aan het licht: de afdelingen HR en Financiën groeien naar elkaar toe en blijken helemaal niet zo verschillend te denken over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden en talent management strategie. 

Het onderzoek ‘Joining Forces: Forging an HR/Finance Partnership to Shape Rewards for the Future’ toont aan dat de relatie tussen de HR- en financiële afdeling aan het veranderen is.

 

Beide professies realiseren zich dat beslissingen in investeringen in het personeel verstrekkende gevolgen hebben en dat het gevaarlijk is deze beslissingen in een vacuüm te nemen. Verschillende perspectieven zijn nodig bij het nemen van beslissingen. Zo werd in de afgelopen recessie de broekriem aangehaald met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld de motivatie van het personeel.

Toch blijven er meningsverschillen over welke afdeling waar verantwoordelijk voor is.

Enkele conclusies uit het rapport:

  • Momenteel vindt de meerderheid van de HR-professionals (81%) en Financiële professionals (55%) dat HR verantwoordelijk is voor het beloningsbeleid. Als het echter gaat om budgetteren met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, geeft 53% van de financials aan in de lead te zijn, vergeleken met 47% van de HR-professionals.
  • Enkele jaren vooruitkijkend, ziet meer dan eenderde van de financiële professionals een gezamenlijke ontwikkeling van de strategie. HR-professionals zijn daarin minder stellig. Slechts een kwart ziet daar een gezamenlijk front.
  • Ondanks de druk op budgetten vinden beide professies dat niet gesneden moet worden in arbeidsvoorwaarden.

Maar John Hollon ziet toch wel (potentiële) spanningen tussen beide afdelingen. Beide afdelingen zien voor zichzelf een belangrijkere rol weggelegd. En vinden zichzelf belangrijker dan hun collega’s.

Daarnaast blijft het de vraag of HR rapporteert aan de financiële afdeling of dat beide afdelingen rapporteren aan de directie. Om echt samen op te trekken is een gelijkwaardige hiërarchische positie noodzakelijk, aldus Hollon. En daar ontbreekt het vaak (nog) aan. Waarmee de discussie over ‘a seat at the table’, HR dat vertegenwoordigt is in de directie, opnieuw voeding krijgt.

De interpretatie van John Hollon van het onderzoek is hier te lezen. De resultaten van het onderzoek zelf, met bijvoorbeeld ook een kader over Total Rewards Optimization, zijn in dit Towers Watson rapport te lezen.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.