7 uitstekende manieren om medewerkers weg te jagen

0

Natuurlijk wil iedere organisatie dat haar beste medewerkers blijven en dat ze met passie hun werk doen. Helaas is niet iedere organisatie even goed in het behouden van haar talenten. In een presentatie deelt consultancybedrijf O.C. Tanner de 7 misstappen die organisaties maken waardoor goeie medewerkers weggaan, inclusief tips om deze misstappen te voorkomen.

De 7 misstappen:

1. Maak middelmatigheid de standaard; Stel hoge eisen aan je medewerkers. Verwacht van medewerkers dat zij hun uiterste best doen.
2. Iedereen hetzelfde behandelen; De ene medewerker is de andere niet. Sommige medewerkers presteren beter en zijn waardevoller. In plaats van medewerkers gelijk te behandelen, moet gestreefd worden naar het eerlijk behandelen van medewerkers. Goed werk moet gewaardeerd worden, al is het maar met een simpel ‘dankjewel’.
3. Veel regeltjes; Voorschriften zorgen voor structuur. Maar teveel regels, zeker als daaruit een gebrek aan vertrouwen blijkt, maken medewerkers ongelukkig. Micromanage niet. Vraag je af waar de regels toe dienen en schrap onnodige en betuttelende regeltjes.
4. Waardeer goede prestaties niet; Medewerkers willen erkenning voor het goede werk dat zij leveren. Spreek dus waardering uit voor goede prestaties.
5. Het niet toestaan van een beetje gek doen; Maak van de werkplek een leuke plek. Een plek waar medewerkers zich thuis voelen. Een plek ook waar ze zich kunnen uiten, lol kunnen maken en af en toe een beetje vreemd kunnen doen.
6. Te weinig communiceren; Wellicht wil je medewerkers niet lastigvallen. Toch is het verstandig om medewerkers op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de organisatie, zodat zij betrokken blijven.
7. Geen carrièreperspectief bieden; Wat ben je bereid om te doen om je beste medewerkers te behouden? Zorg ervoor dat duidelijk is welke carrièreperspectieven een medewerker heeft. Koppel daar specifieke doelstellingen aan. Bied scholingsmogelijkheden en laat medewerkers hun unieke talenten ontdekken en ontwikkelen.

Bron: Slideshare/OC Tanner

Lees meer Mediascan

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.