16 procent komt niet rond zonder vakantiegeld

1

Het vakantiegeld is voor veel Nederlanders ieder jaar een leuk extraatje , maar uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat 16 procent van de Nederlanders het vakantiegeld en het belastinggeld dat ze jaarlijks terugkrijgen, nodig heeft om rond te komen.

Niet iedereen kan zijn vakantiegeld gebruiken om extra luxe van op vakantie te gaan. Vooral mensen die minder dan een modaal inkomen verdienen (minder dan 35.000 euro bruto per jaar) hebben het vakantiegeld nodig om de rekeningen te betalen.

Van de ruim 1200 ondervraagden gaf een meerderheid aan het bedrag geheel of ten dele aan vakantie te besteden. 15 procent zet het op een spaarrekening of heeft het nodig voor een grote aankoop of om schulden af te betalen.

Rond dezelfde tijd dat we het vakantiegeld gestort krijgen, krijgen veel Nederlanders geld terug van de Belastingdienst. Dit geld wordt ook vaak aan vakanties besteed. 40 procent van de werkenden kan ook zonder vakantiegeld of belastingteruggave op vakantie. 30 procent heeft dit ‘extra’ geld juist nodig om weg te kunnen.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. A.F. Bongers op

    Heeft u enig idee waarom de 80-jarige oorlog is ontstaan? O, u dacht om Holland onafhankelijk te maken van Spanje en dat Willem van Oranje zich daarvoor heeft ingezet. Ja, leuke mythe, maar de waarheid is dat Holland geen 10% belasting (de zogenaamde tiende) wilde afdragen aan Spanje (de Koning die wij altijd hebben geeerd, tot hij de hertog van Alva stuurde). Enig idee hoeveel belasting wij nu TOTAAL betalen, waar we nog geen dag oorlog voor voeren! Dat is ook de reden waarom veel Nederlanders niet meer rond kunnen komen, omdat de Overheid u helemaal leeg zuigt! En ook nog een belangrijk deel stort in Brussel en Athene . . . .