Werknemer liefst langer dan vijf jaar bij werkgever

2

56 procent van de Nederlandse werknemers blijft het liefst langer dan 5 jaar voor een werkgever werken. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique onder 678 respondenten waarin de vraag gesteld werd: ‘Hoe lang blijf jij ideaal gezien in dienst bij je nieuwe werkgever?’ Daarnaast geeft 32 procent aan het liefst tussen de 2 en 5 jaar bij een werkgever te blijven.

Korter dan 2 jaar bij een werkgever blijven, is minder populair onder werknemers. 8 procent geeft aan tussen de 1 en 2 jaar bij een werkgever te willen blijven, en slechts 4 procent geeft de voorkeur aan een periode van korter dan een jaar.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: ‘De ideale duur van een dienstverband hangt samen met de behoefte aan baanzekerheid. De gewenste duur op dit moment is langer dan in het algemeen wordt verondersteld. Voor werkgevers is dit een gunstige ontwikkeling. De investering die een werkgever doet om een werknemer aan te trekken, in te werken en te ontwikkelen wordt zo makkelijker terugverdiend. Als je onze arbeidsmobiliteit internationaal vergelijkt, ligt deze in Nederland opvallend laag.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Esther Riesenbeck op

    Hoe zou het komen, dat arbeidsmobiliteit internationaal vergeleken zo laag ligt in Nederland vraag ik mij af? Weet iemand dit?

  2. Of dit onderzoek met nog geen 700 respondenten representatief is valt sterk te betwijfelen. Vergeet niet dat de uitslagen per leeftijdsgroep sterk kunnen verschillen en daar wordt niets over gemeld. Baanzekerheid als motief om niet te vertrekken lijkt mij een heel valide argument. Punt is natuurlijk wel in hoeverre werknemers in hun huidige functie echt met zichtzelf verder aan de slag willen en zich daarmee (beter!) voorbereiden op een zich snel veranderende arbeidsmarkt.
    Mensen zijn van nature geen hele sterke veranderaars. Juist in een crisis breekt gebrek aan veranderzin veel mederwerkers flink op. Stil in een hoekje blijven zitten, mijn werk doen en dan maar wachten tot de bui overdrijft is in veel gevallen standaard gedrag….