Werkgever moet relatielijst verstrekken of relatiebeding opheffen

0

Een werkgever weigert om een werknemer een lijst te geven waarop de tussen de 300 en 500 relaties staan die onder zijn relatiebeding vallen.

De rechter oordeelt dat het voor de werknemer onmogelijk is om zonder die lijst zijn werk te doen. De werkgever moet kiezen: de lijst geven of het relatiebeding laten varen.

De situatie

Een commercieel medewerker neemt ontslag. Hij vraagt zijn ex-werkgever om een lijst van de relaties waar hij in zijn nieuwe functie geen contact mee mag hebben op grond van zijn relatiebeding. De werkgever wil die lijst niet geven omdat hij bang is dat de nieuwe collega’s van de voormalige werknemer zijn klanten gaan benaderen.

De vordering

De werknemer stapt naar de rechter om de afgifte van de lijst af te dwingen. Hij wil zijn relatiebeding niet schenden en heeft de lijst daarom nodig. Hij kent namelijk niet alle 300 tot 500 relaties die op de lijst staan bij naam.

Het verweer

De werkgever wil de lijst niet afgeven. De werknemer mag hem te allen tijde bellen of langskomen om te controleren of een potentiële klant tot de relaties van zijn ex-werkgever behoort.

Het oordeel

De rechter vindt dat de werkgever moet kiezen: of hij geeft de lijst of hij ontslaat de werknemer uit de verplichtingen van het relatiebeding. Nu is het een onwerkbare situatie voor de werknemer: in zijn werk benadert hij de hele dag klanten en wordt hij de hele dag door klanten benaderd.
Een werkgever is verplicht zich als goed werkgever te gedragen, ook als er na het dienstverband nog verplichtingen zijn. In dit geval is het de taak van een goed werkgever om voor helderheid te zorgen over welke relaties precies onder het beding vallen.
De rechter beveelt de werkgever de lijst binnen 3 weken aan de werknemer te geven, of hem binnen die termijn te ontslaan uit de verplichtingen van zijn relatiebeding.

LJN BU5268
Kantonrechter Rotterdam
Relatiebeding
Eerste aanleg
18 november 2011

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Ingrid Kooijman is auteur bij XpertHR. Voor XpertHR Actueel houdt ze de jurisprudentie scherp in de gaten. Ze schrijft over arbeidsrecht, HRM en projectmanagement.