‘Verhagen op ramkoers met tijdelijke contracten’

2

De FNV vindt dat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) op ramkoers ligt met de vakbeweging door zijn voorstel om te komen tot langjarige tijdelijke arbeidscontracten.

De CDA-bewindsman stelt in zijn dinsdag gepresenteerde Bedrijfslevenbrief voor om de zogeheten ketenbepaling in de flexwet aan te passen. Na een kortlopend contract kan dan een langjarig contract worden aangeboden zonder dat dit uitmondt in een contract voor onbepaalde tijd.
 
Flexwet
Volgens de FNV is het een probleem voor groeiende groepen werknemers, en vooral jongeren, dat zij zijn aangewezen op opeenvolgende tijdelijke contracten. De flexwet, met name de ketenbepaling, zet daar nu juist een rem op door op enig moment na een reeks van contracten (3) of na een bepaalde duur (3 jaar) de tijdelijke arbeidsovereenkomst van rechtswege om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Zekerheid
"Dit is in het belang van werknemers, die daarmee meer zekerheid krijgen, en ook de kans om bijvoorbeeld verplichtingen aan te gaan (een gezin stichten, een hypotheek afsluiten etc). Ook blijkt uit onderzoek, dat werkgevers meer investeren in de scholing en opleiding van vaste werknemers, en werknemers met een vast dienstverband ook beter presteren in termen van loyaliteit, productiviteit en innovatiekracht," aldus de site van de FNV.

Tijdelijke contracten van 7 tot 10 jaar
Verhagen wil tijdelijke contracten van bijvoorbeeld 7 of 10 jaar mogelijk maken, omdat dat werknemers stimuleert "te blijven investeren in duurzame inzetbaarheid”.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Maar goed dat er een collectieve belangenbehartiger is voor de jeugd, de dertigers en de veertigers om ons te beschermen tegen dit soort (idiote) uitwassingen. Niet iedereen wordt zzp’er, of is dusdanig zelfredzaam dat er stevig onderhandeld kan worden over vaste contracten. In het licht van de huidige economische Nederlandse situatie, is het idee van Verhagen eveneens contraproductief. Zet namelijk een rem op de consumentenbestedingen. Zekerheid = positiviteit = toekomstgericht = ? uitgeven = groei = welvaart!! Gedachtegang van Verhagen is z??r eenzijdig. Zoveelste luchtballon van dit en voorgaande kabinet/ kabinetten?

  2. Joop BraakEikel op

    Zolang de vakbond de babyboomers blijft beschermen ten koste van de Jeugd is de vakbeweging asociaal en oneerlijk bezig! Zolang het ontslagrecht niet wordt aangepast dient men naar alternatieven te zoeken. Het 10 jaarcontract is een redelijk alternatief. Toch een bepaalde mate van zekerheid voor de werknemer en de werkgever zit er niet aan vast! Iedereen een vastcontract of iedereen een lang kortlopend contract, dat is pas eerlijk. Wanneer wordt de vakbond nu toch eens echt solidair met de Jeugd ipv alleen maar babyboomers te vertegenwoordigen?