Vast contract minder belangrijk voor werknemers

1

Het krijgen van een vast contract is voor de Nederlandse beroepsbevolking minder belangrijk geworden bij de keuze voor een werkgever.

Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group uit een analyse van 23.599 personen uit de Nederlandse beroepsbevolking.

Tussen 2011 en het eerste kwartaal van 2012 is het belang van het krijgen van een vast contract met 10 procent afgenomen. Dit mede ingegeven door het feit dat er veel minder vaste contracten worden aangeboden door werkgevers.

Voor werknemers die ouder zijn dan 50 jaar is het krijgen van een vast contract juist erg belangrijk. Bij 50-plussers staat deze voorwaarde op de tweede plek als keuzemotief voor een werkgever. Volgens Intelligence Group is dit een logisch gevolg van de druk die 50-plussers ervaren op de arbeidsmarkt en de behoefte aan zekerheid onder deze groep.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Als er om wat voor reden geen vast contract voortvloeit uit een tijdelijke overeenkomst is als 50+er de kans om een andere baan te vinden aanmerkelijker kleiner dan wanneer je jonger bent, simpelweg om de reden dat je een dure kracht bent en daardoor minder aantrekkelijk dan een jonge werknemer.