Tijdelijk werk geen opstap naar vaste baan

1

Een tijdelijke baan blijkt vaak geen opstap naar vast werk. Integendeel: werknemers met een tijdelijke aanstelling lopen meer risico op werkloosheid dan mensen met een vaste aanstelling, terwijl de duur van de werkloosheid niet korter is dan na een vast contract.

Dat staat in de woensdag verschenen publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt van het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoeksbureau TNO. Het rapport richt zich op kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Het aantal mensen dat van baan verandert, neemt doorgaans toe als de economie groeit en af wanneer het economisch slechter gaat. Maar de laatste jaren lijkt er sprake van een structurele toename van het aantal mensen dat van baan verandert. In 2009 lag dat aantal nauwelijks lager dan in 2007, toen sprake was van een hoogconjunctuur, aldus het rapport.

Ouderen wisselen minder vaak van baan dan jongeren, aldus het rapport. Tussen 2008 en 2009 wisselde 4,4 procent van de werknemers tussen de 45 en 65 van baan. Van de werknemers tussen de 15 en 25 jaar was dat 24,2 procent. Als ouderen hun baan verliezen, komen zij minder makkelijk weer aan de slag. Van de 45-65-jarigen die in 2008 geen betaald werk hadden, was slechts 6,4 procent een jaar later aan het werk.

Ouderen die lang in dezelfde functie werkzaam zijn, gaan vaker met vroegpensioen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dat een tijdelijke baan geen opstap is naar een vaste baan is, is toch geen nieuws. Het is de moraal van sommige werkgevers, die mensen als oud vuil na een drietal maanden er weer uit doen, als ze hun target (ook op 1 verkoop na of annulering van verkopen) niet halen als account manager. Zo werkt bijvoorbeeld de Nuon. Die nemen een aantal mensen in dienst via het uitzendbureau, welke een training krijgen en consumenten moeten terugwinnen op de klein zakelijke markt. Na 3 maanden werkt van dat aantal vrijwel niemand meer bij de Nuon omdat ze hun target niet halen. Wel wordt er op diezelfde dag dat deze mensen eruit gaan, weer een aantal mensen aangenomen welke dan hetzelfde traject weer doorgaan en dus over 3 maanden op straat staan. En dit speelt zich niet alleen bij de Nuon af,Ook Upstairs (al ter ziele) werkt op deze manier. Hoe moeten mensen zich dan verbeteren met zo`n korte werktijd. Ik denk dat deze werkgevers niet beseffen wat dit met mensen doet. Om je steeds voor 100% in te zetten en dan weer afgedankt te worden. Ik ben blij dat wij een ander soort werkgever zijn.