Startbonus CFO Unilever: € 3,6 mln

1

De nieuwe financieel directeur van Unilever, Jean-Marc Huët, krijgt een startbonus van in totaal ruim 3,2 miljoen pond sterling (3,6 miljoen euro).

Dat blijkt uit het jaarverslag van het was- en voedingsmiddelenconcern.

Huët is sinds februari van dit jaar financieel directeur bij de producent van merken als Dove, Axe en Knorr. Van de startbonus ontvangt hij 680.000 pond in contanten. Daarnaast krijgt hij een pakket aandelen ter waarde van 2,6 miljoen pond. De aandelen worden in de komende drie jaar in drie tranches uitgekeerd, onder de voorwaarde dat Huët op het moment van uitkeren nog bij Unilever werkzaam is.

Welkomstbonus als compensatie

De welkomstbonus is bedoeld om Huët te compenseren voor gemiste inkomsten bij zijn vorige werkgever, de Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb, schrijft Unilever.

Uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag blijkt verder dat het Brits-Nederlandse concern de basissalarissen van de bestuurders afgelopen jaar niet heeft verhoogd. Ook in 2010 blijven deze beloningen ongewijzigd.

Topman Paul Polman, die in januari 2009 bij Unilever aan de slag ging, ontving over het afgelopen jaar in totaal voor ruim 3,1 miljoen euro aan beloningen. Zijn basissalaris bedroeg ruim 1 miljoen euro, zijn bonus was bijna 1,7 miljoen euro waard.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie